Am auzit de concurs exact în ziua desfășurării acestuia, urmărind workshop-ul ul de fotografie sportivă organizat de Nikon Romania și susținut de fotograful Cristi Preda (Gazeta Sporturilor) sâmbăta, 7 iulie 2012. Pentru mine a fost o experiență nouă și interesantă, este cu totul altceva dacă e să compar cu un concurs de gimnastică ritmică (vezi Trofeul International Irina Deleanu).

[singlepic id=773 w=320 h=240 float=center]

Principala diferență, cel puțin din punctul de vedere al unui fotograf, este faptul că se lucrează la 4 aparate în același timp și nu ai cum să le „acoperi” pe toate din același loc, pe când la gimnastică ritmică poți să găsești un loc bun din punctul de vedere al luminii și fundalului iar mai departe să urmărești concursul și ce vrei să fotografiezi. Dacă la „sol” putem compara cele două discipline, exercițiile de la bârnă, paralele și sărituri prezintă mișcări mult mai ample iar viteza de execuție este mai mare, deci e nevoie de ceva experiență pentru încadrare. În plus, sunt momente în care focusul continuu dă rateuri din cauza vitezei și a luminii de sală – eu am preferat un singur punct de focus.

Mai este jos prima selecție de imagini, chiar sunt curios ce păreri aveți.

[nggallery id=22]

Tags: , , , , ,

1 Trackback / Pingback

  1. IR prin Tineretului | PhotoExplore

    […] tot am ajuns sâmbătă la Polivalentă pentru concursul de gimnastică “Patrulater” am profitat de ocazie să fac şi câteva teste IR. Cel mai mult mă interesa diferenţa între […]

Lasa un raspuns