… vom vedea câte ceva despre „expunere”, balansul de alb și regula treimilor. Sunt trei noțiuni strâns legate între ele și probabil tocmai de asta sunt explicate grămadă. Să vedem:

„Expunerea în principiu poate face diferența dintre o simplă poză și o fotografie” – presupun că se referă la timpul de expunere dar nu sunt sigur ca știe asta pentru ca nu l-am auzit pronunțând cuvântul timp. Despre poză vs. fotografie mai discutam, am și eu o grămadă de cadre expuse corect pe care nu le-aș numi fotografii 🙂

„Aceasta modifică în totalitate, sau poate modifica în totalitate, aspectul unei fotografii”. Modifică sau poate ? În ce constă modificarea ?

„Expunerea, sau mai bine zis compensarea acesteia se poate modifica extrem de ușor”. Sau mai bine zis timpul de expunere, după cum am stabilit. Chestia cu „compensarea” e altceva 🙂

„… în caz că fotografiezi subiecte care’s foarte luminate, sau nu’s prea luminate trebuie sa urmărești o liniuță gradată care vă apare pe ecran, care se numește exponometru. Aceasta ca să ai o expunere corectă trebuie să fie pe zero deci tre’ să și urcați sau să coborâți cu expunerea în funcție de cum este subiectul luminat.” NO SHIT! Atenție cu expunerea pe scări!

„… în caz că fotografia o să fie supraexpusă, atunci culorile o să fie suprasaturate și fotografia mult mai luminată”. Se observă suprasaturarea din imaginea „supraexpusă”.

„Tehnic vorbind” ? 😀

„Balansul la alb ține de culoarea albă”. Logic nu ?

E interesant ca s-a așezat în cadru după regula treimilor. Sau vroia să demonstreze că regulile sunt făcute pentru a fi încălcate ?

Îmi cer scuze dacă am deranjat pe cineva, inclusiv autorului, însă când te apuci de dat lecții ar fi bine să știi ce spui. Îmi pare rău dar de data asta chiar nu m-am putut abține 😀

LE: Puteam să jur că îi spune apertura la diafragma! Episodul 1 mi-a spulberat orice dubiu! 🙂

Tags: , ,

Lasa un raspuns