Ultima achiziţie – SMENA 6

31 octombrie 2012

SMENA 6, de pe okazii, funcţională, în stare foarte bună. Am luat-o pentru colecţie şi ca material didactic, principiul de funcţionare al fotografiei a rămas acelaşi 🙂

[singlepic id=908 w=320 h=240 float=center]

Dacă tot e să fac o comparaţie cu ce avem acum, cam astea sunt specificaţiile pentru o camera produsă acum 40-50 ani (1961-1969):

– Obiectiv: 40 mm fix, diafragma f/4 – f/16 manual – inelul din faţă-interior, focalizare manuală – gradaţii 1-11m, +infinit, prin aproximarea distanţei faţă de subiect, gradaţii pentru profunzimea de câmp.

– Obturator/Shutter – obturator circular, 3 lamele, timp de expunere intre 1/15 – 1/250, +B.

– Contor cadre – deasupra, se seteaza pe 0 după ce pui filmul în cameră. În interior exista un disc cu grade de sensibilitate pentru standardele GOST, DIN, ASA (actualul ISO), poate fi setat pentru a nu uita ce tip de film e în aparat.

– Derulare film – nu. Probabil se folosea o carcasă şi pentru rola „trăgătoare”, sau se face alimentarea cu film în camera obscură – rola fără carcasă în stânga, carcasa pe rola din dreapta.

– Patina bliţ – da, bliţ cu comanda prin cablu, de pe obiectiv.

– Tip film – 35 mm, full-frame după cum se spune acum 🙂

– Temporizator declanşare – DA! La ăsta al meu nu merge decăt cu declanşatorul apăsat, nu ştiu dacă este comportamentul normal.

– Corp din plastic, greutate 300 grame.

[nggallery id=31 float=center]

Mai multe despre SMENA 6 pe CameraPedia.

Tags: , , , , ,

4 Comentarii

  1. ioan:

    mai am si eu una,cu tot cu toc original piele,care arata mai bine ca asta daca mai esti interesat sau stii pe cineva..

    • mike:

      Multumesc, eu deocamdata o am pe asta. Oricum, poti lasa un pret si o adresa email de contact, poate este altcineva interesat 😉

      • ioan:

        Adresa de email este fediucioan@gmail.com . Tu cat ai dat pe a ta de pe okazii?

        • mike:

          Eu am dat 25 RON, acum vad ca sunt si la 100 RON. Oricum ar fi, mai mult decat o camera de colectie si „material didactic” nu e 🙂

Lasa un raspuns