Cum spuneam si aici, ieri (18iun2011) am fost in Ciucaș și am avut ocazia să stam la o bere pe terasa cabanei noi. A fost oarecum ziua deschiderii oficiale a Cabanei Ciucaș din ce am înțeles de la alți turiști, deși pentru cazare cabana va fi gata probabil peste încă o săptămână.

Așa arăta acum un an:

[singlepic id=143 w=320 h=240 float=]

Probabil mulți vor considera că are un aer prea de hotel pentru o cabană, dar cred că aveam nevoie și de așa ceva. Atata timp cat ne plângem de condițiile de cazare din diverse locuri, aș spune ca o locație ce oferă condiții peste așteptări nu trebuie criticată. E totuși un pas înainte. Ce va fi mai departe acolo depinde doar de oameni, încă mai sper ca nu vom distruge chiar tot…

[nggallery id=5]

 

LE: Din ce știu, ar fi 110 RON camera cu pat dublu. La terasă: 5 RON bere Ciucaș, 6 RON Tuborg, 5 RON sucuri, asta îmi aduc aminte din ce aveau acolo. Prețuri pentru produsele de la grătar nu știu, dar cel puțin ieri arăta foarte bine ce am văzut.
LE2: Numere de telefon Cabana Ciucaș: 0720.437.863, 0729.204.004 și 0727.149.800.

 

Pentru cei interesați, traseul GPS pentru cea mai simplă tură în Ciucaș + localizarea cabanelor:


Ciucas în GoogleMaps

Tags: , , , , , , ,

17 Comentarii

  1. roxana:

    Vreau sa merg zilele astea la Cabana Ciucas si as vrea sa stiu daca aveti un numar de telefon de la ei.

    • mike:

      Numarul de telefon pe care il stiu eu este 0720437863, sper sa fie corect.

  2. roxana:

    Multumesc pentru raspuns. Am fost la cabana, iar conditiile de cazare sunt excelente. Nu e lumina pe timpul noptii (cam intre 11 seara si 6 dimineata), dar asta nu a fost o problema. Site-ul cabanei se pare ca va fi gata pana in toamna (asa a zis proprietara).
    In caz ca mai intereseaza pe cineva pentru rezervari mai sunt 2 nr de tel: 0729.204004 si 0727.149800.

    • Mike:

      Mulţumesc de info, o să trec toate numerele de telefon.

      • Kifu:

        0727.149.800 asta e numarul de la receptie .

  3. nini hristodorescu:

    Ma leaga de masivul si de vechea cabana Ciucas dragi amintiri. In tinerete, cand starea sanatatii imi permitea sa urc pe munte, in fiecare vara faceam cel putin doua trasee in Ciucas, innoptand la cabana. Extraordinare erau serile, cand, in veranda – sala de mese, la lumina lanternei agatate intr-un perete, stateam la taclale pana tarziu toti cei care innoptam acolo, la prici. Lesne de banuit ca, spre deosebire de cabana Muntele Rosu, la Ciucas, nu ajungeau pantofari sau sclifositii care “urcau pe munte” pe patru roti.
    Fotografia elegantului hotel, inaltat in locul micutei cabane construita prin anii ’30 de asociatia de drumetie “Alexandru Vlahuta”, m-a oripilat. Poate ca ar fi trebuit sa ma bucur, sperand ca voi putea fi dus si eu de o masina acolo. Dar ma doare sufletul vazand cum a disparut o adevarata cabana. Ma gandesc la putinii montaniarzi care au mai ramas daca-si vor putea permite sa plateasca tariful de lux al “cabanei”. Am aflat cu imensa deceptie ca “se putea sta la terasa pentru gratar”. Dar manele se auzeau, ca sa tihneasca gratarul? Daca inca nu au napadit manelele, stati linistiti, vor fi si ele “la cabana”.
    Nini Hristodorescu

    • Robert:

      Stai linistit!manelele nu se vor auzi la Cabana Ciucas!iti garantez eu asta ;)!

  4. Robert:

    Pentru mai multe informatii despre cazare un mic site(pana la aparitia site-ului oficial) : http://www.cabana-ciucas.weebly.com ! 😉

  5. Robert:

    Sau add rbt_2793 ! 🙂

  6. gabriel:

    din intamplare il cunosc pe patron f bine..este un prieten de familie dar mai intai de toate este un om extraordinar….trecand peste asta ceea ce a facut din vechea cabana este de apreciat…in afara de bani si timp a investit suflet…a vrut ceva ce nu exista pe acolo si a reusit….stiu personal cate nopti nu a dormit si cate drumuri batea zilnic de la Ploiesti pana la cabana…mai sunt cateva lucruri de pus la punct dar in rest e totul ok…frumos e ca nu este semnal la tel decat f greu,si ca nu urca orice masina,si stati linistiti…..NU SUNT MANELE….SI NICI NU VOR FI…. atmosfera este super.preturile la fel, va sfatuiesc sa va duceti…

  7. Cristi:

    Mi-a lasat un gust naspa aceasta cabana. Eram pentru prima data pe un traseu intr-un grup de 4 si cautam disperati un loc de campare. Am vazut de pe partea cealalta a muntelui corturi instalate langa cabana ciucas. Deja se facuse tarziu dar aveam sperante ca o sa gasim loc acolo dupa ce ajungeam in 1-2 ore.

    Dupa ce ne-am carat cu bagajele pana la cabana si desi erau pe putin 5-6 corturi in perimetrul cabanei, pe noi nu ne-au lasat sa instalam cortul acolo. Halal primire. Am plecat inapoi jos la Muntele Rosu. A fost o experienta interesanta oricum, pe un traseu necunoscut, obositi morti si presati de timp ( pe aproape sa ne prinda noaptea prin padure).

    De ce am decis sa plecam inapoi? Pentru ca nu mi se pare normal ca unii sa poata sa puna cortul undeva si alti fraieri in alt loc. Vroiam sa mancam si ceva cum trebuie sa prindem forta, iar la cabana ciucas in nici un caz nu mai cheltuiam un leu. Am urcat inapoi a 2-a zi totusi, sa vedem si Vf Ciucas.

    • mike:

      Nu iau apararea nimanui, dar in apropierea cabanei Ciucas eu stiu ca este loc destul de campat/pus cortul, nu era nevoie sa va intoarceti pana la cabana Muntele Rosu pentru asta … cel putin eu unul nu faceam asta.

      Nu inteleg nici ideea cu „la cabana ciucas nu mai cheltuiam un leu” … nu vroiati sa faceti asta din principiu sau pentru faptul ca nu v-au lasat sa puneti cortul ? Daca era din principiu, considerati ca ar fi trebuit sa fiti primiti cu bratele deschise atata timp cat nu vroiati sa faceti nici macar consumatie ? Intreb …

  8. Mihai Octavian:

    Sentimente amestecate…

    am fost in masivul Ciucas de mai multe ori insa mereu am gasit cabana Ciucas in ruine. Deci nu pot sa-mi spun parerea despre cladirea in sine, despre cei care o conduc, etc… Este o zona foarte frumoasa acolo si merita sa stai pe terasa si sa admiri privelistea.

    Lucrul care ma bucura este ca a aparut in circuit o noua cabana. Lucrul care ma nedumireste este pretul cazarii.

    Desi pentru cei care merg des la munte este un traseu usor pana la cabana, cred ca majoritatea „turistilor” se va multumi sa urce cu masina pana la Muntele Rosu. Nu stiu cati din cei care ajung la cabana vor plati acest pret al cazarii, asta probabil ramane de vazut.

    Numai bine.

    Mihai Octavian

  9. bogdan:

    chiar astazi am fost la Cabana Ciucas si am ramas placut surprins de tot ce am vazut acolo. Felicitari pentru munca si eforturile depuse.

  10. Robert:

    http://www.cabana-ciucas.ro – Site-ul oficial al Cabanei Ciucas !! :X

  11. adrian:

    Tot spuneti ca nu se vor auzi manele la minunata cabana si ghici ce…sambata seara (14 ianuarie) se auzea duios o manea de veselie si prapad in boxele din sala de mese. Desigur, nefiind un cunoscator al genului, probabil sa ma fi inselat, caci necunoscute sunt caile manelelor. Despre cabana pot spune ca respecta intocmai sfanta treime a arhitecturii contemporane romanesti: gresie, faianta, PVC. Si cu cata bucurie ma gandesc la faptul ca acel om minunat care a construit-o si-a bagat picioarele intr-o cabana istorica, construita de si pentru montaniarzi si a turnat un colos inutil si hidos. Da, are apa calda, TV prin cablu, ping-pong si meniu variat, dar de ce am avea nevoie de asa ceva in varful muntelui?

  12. cornel:

    Merg de peste treizeci de ani in Ciucas.Am ajuns pentru prima data la cabana Ciucas in 76.De atunci am fost de peste 15 orila cabana.In ultimii ani arata foarte rau,parasita folosita mai mult de ciobani.Cu toata nastalgia vechii cabane,a frumoaselor amintiri,trebui sa recunasc ca trebuia facut ceva in acesta zona pentru ca drumetul sa se poata odihni in conditii bune. A venit acest investitor care a realizat ceva de neimaginat pentru acesta zona,lucru pentru care il felicit.Conditiile sunt foarte bune si preturile ca peste tot se pot negocia obtinandu-se preturi mai mici de cat la Cheia.Sper ca in acesta vara sa ajung din nou la noua cabana pentru a revedea Vf Ciucas .

8 Trackbacks / Pingbacks

  1. Noua Cabana Ciucas | PhotoExplore

    […] Mai multe imagini și detalii despre traseu – maine pe blog. […]

  2. Ciucaș | PhotoExplore

    […] Masivul Ciucaș:  Vedere de pe Muntele Roșu către Vf. Ciucaș și Cabana Ciucaș. […]

  3. A venit iarna in Ciucas! | blog.photoexplore.ro

    […] in iunie am avut ocazia sa ajung acolo tocmai cand s-a deschis noua Cabana Ciucas, acum 2 zile s-a nimerit sa ajung acolo pentru prima zapada de anul asta. Ce-i drept, am plecat in […]

  4. Cabana Ciucaș - de vânzare ? | blog.photoexplore.ro

    […] cum ați văzut, în week-end am fost la Cabana Ciucaș, unde ne-a prins și prima zi de iarnă de anul ăsta. Am dormit acolo, nu știu câte cabane de la […]

  5. Ciucaș - prima zi de iarnă din 2011 | PhotoExplore

    […] arăta duminică (9 oct 2011) drumul ce coboară de la Cabana Ciucaș spre Pârâul Berii. Mi-ar fi plăcut să merg pe jos deși știu că aș fi tras ceva frig până […]

  6. Noua Cabană Ciucaș | nepotu.ro

    […] Avem parte de un început de noiembrie extrem de călduros, așa că weekend-ul trecut am profitat de vremea bună și am decis să mai ieșim puțin din agitația bucureșteană. Cum mie imi place muntele este evident că îmi propusesem să fac puțină mișcare la înălțime și aer curat. Nu eram decis în privința locației și în plus doream să merg undeva unde nu am mai fost. După ce am sondat puțin lista de cabane m-am oprit la noua cabană Ciucaș. Este o cabană hotel nou construită și dată în folosință în urmă cu vreo 3 luni (nu are site încă, dar ceva poze cu interiorul puteți găsi aici). […]

  7. Cabana Ciucaș - de vânzare ? | PhotoExplore - Blog

    […] cum ați văzut, în week-end am fost la Cabana Ciucaș, unde ne-a prins și prima zi de iarnă de anul ăsta. Am dormit acolo, nu știu câte cabane de la […]

Lasa un raspuns