4 Raspunsuri to “Mănăstirea Ciolanu”

  1. 1
    Cata:

    Ar fi super ok sa stim si noi aparatele cu care ai facut aceste poze si obiectivele folosite

  2. 2
    Mike:

    Salut, informatiile din EXIF sunt disponibile pentru fiecare imagine – deasupra imaginii in dreapta sus. In sectiunea GEAR disponibila in meniul superior am trecut si ce folosesc. In timp o sa incerc sa scriu despre fiecare, deocamdata sunt doar enumerate.

    Multumesc pentru vizita!

  3. 3
    Cata:

    Scuze , nu am vazut Exif , sau in fine nu stiam ca acolo gasesc informatiile . Bune poze , daca chiar nu sunt prelucrate este un aparat bun .

  4. 4
    Mike:

    Cateva lucruri despre prelucrare/postprocesare am scris aici.

Comenteaza

  • 800x533

Mănăstirea Ciolanu, probabil cea mai veche aşezare monahală din judeţul Buzău, – secolul al XVI-lea – conform tradiţiei a fost ctitorita la 1590 de către Doamna Neaga. Există şi alte izvoare ce menţionează ctitorirea acesteia la 1598 de către boierii Dumitru Ciolanu din Transilvania, Raduşi Dragomir Sorescu din Verneşti. Biserica nouă, cea din planul apropiat, datează din 1828 şi a fost clădită de episcopul Chesarie al Buzăului. Ceva mai sus se observă şi biserica veche, ridicată în anul 1589 de către Doamna Neaga, soţia lui Mihnea Turcitul. Mai multe informaţii aici.

În aceeaşi zonă, chiar peste drum, se află Tabăra de Sculptură Măgura – mai exact locul în care se află o mare parte din lucrări. Mănăstirea Ciolanu şi Tabăra de Sculptură Măgura pot fi vizitate într-o plimbare de o zi în zona Buzăului, apoi eventual spre Vulcanii Noroioşi (traseul desenat pe harta de mai jos). Pentru cei tentaţi să treacă prin Sarata-Monteoru şi să coboare direct spre Tisău, conform cu Google Maps, în 2011 drumul era destul de prost şi a trebuit să ne întoarcem – dacă ştie cinevă că s-a schimbat situaţia rog să ne anunţe…


Manastirea Ciolanu – harta mai mare
Un traseu Sarata-Monteoru (cam pustiu toamna), Mănăstirea Ciolanu, Tabăra de Sculptură, Schit Cetăţuia (eventual), Vulcanii – Păclele Mari, Vulcanii – Pâclele Mici, Vulcanii – Pâclele Beciu (eventual) înseamnă o zi încărcată.

Categoria: ArhitecturaCredinta

URL Imagine: http://www.photoexplore.ro/2012/10/05/manastirea-ciolanu/

image